Høsttur til Laksefjorden del 1

I september dro vi på hyttetur til Laksefjorden i Finnmark, hoved grunn til turen var opplading til høstjakt på rype og selve jakten. Siden jeg ikke jakter med annet enn med fotoapparat så er ikke jeg avhengig av å følge datoer for jakt men kan jakte hele året. Denne artikkelen blir derfor i tre deler: Sesong start Nordlys, tur til Brattholmen og jakt med hunder. Etter som jeg jobbet med artikkelen så innså jeg at det ble så mange bilder at jeg måtte dele det i tre artikler i stede for å ha alle tre emnene i en stor artikkel.

Må benytte muligheten til å takke min gode venn Lars Eirik Isaksen som gidder å dra på meg på alle disse turene til Laksefjorden, uten han hadde ikke dette vært mulig.

Nordlys

Da vi dro innover til Laksefjorden så hadde jeg ikke trodd at det skulle bli en så storslått begynnelse på nordlyssesongen. Det begynte i all forsiktighet den femte dagen.

På syvende dag tok jeg turen ned på stranda for å få med nordlys og solnedgang på samme bilde. Dette har jeg tidligere ikke fått mulighet til å få på samme bilde.

På tiende dagen tok nordlyset helt av og himmelen eksploderte i et fantastisk lys som man ikke er like heldig å få se hver natt. Det var grønt uansett hvor man snudde seg. Et fantastisk skue som ikke lar seg gjegi på foto selv om bildene er flotte. Dagen etter var det en ny eksplosjon da Facebook ble fylt av nordlys bilder fra hele Nord Norge.

Dette er første del av høstens tur til Laksefjorden, del to og tre kommer i løpet av noen dager så følg med om du likte del 1.