Hvithvalen Hvaldimir

Hvithalen Hvaldimir i Hammerfest

Hvithvalen Hvaldimir ble oppdaget av fiskere i nærheten av Hammerfest i Nord-Norge i april 2019. Den hadde da på seg en kamerasele som den ble befridd fra, men hvalen forble i området og syntes å være vant til mennesker.

Looking for  the beluga whale Hvaldimir
Trying to get contact with the beluga whale.

Søker menneskelig kontakt

Hvithvalen Hvaldimir søker tydelig menneskelig kontakt og kan gjøre forskjellige triks i vannet. Det ble først trodd at det hadde flyktet fra et russisk marinanlegg for trening av marine pattedyr. Det ble senere oppdaget at det tidligere hadde tjent i et behandlingsenter for syke barn i det russiske hvitehavs området.

Finally he got contact.
Finally some contact with Hvaldimir.

Navnet til Hvithalen Hvaldimir

Jeg vet ikke hvem som kom på navnet Hvaldimir men det passer jo perfekt til dyret og dens opphav. 🙂

Beluga Hvaldimir
Beluga Hvaldimir playing with humans.

Mine bilder

På min tur til Hammerfest med gjester fra Hurtigrute skipet MS Kong Harald fikke jeg tid til en pause før retur til Honningsvåg. Den tiden brukte jeg til å vandre langs havnen i Hammerfest i håp om å få tatt noen fine bilder til bruk på min Facebook side. Morsomme bilder ble det til gangs.

A touch
The whale is so trusting.

Mine gjester i bussturen til Hammerfest snakket om at de skulle gå for å se etter hvalen som de hadde hørt snakk om men desverre så dukket ikke Hvaldimir opp før MS Kong Harald forlot havnen. Mulig han er turistsky. 🙂

MS Kong Harald
MS Kong Harald is leaving Hammerfest

Svømme med Hvithvalen Hvaldimir

Swimming with a beluga
A guy defied the cold water to swim with the beluga Hvaldimir.

Til tross for det kalde sjøvannet i havnen, bestemte en fyr seg for å bade med hvalen Hvaldimir. Jeg er imponert over hvor lenge han var i stand til å bli i vannet før han kom tilbake til kaien. Det så ut som hvalen var klar til å hjelpe ham opp hvis han fikk noen problemer.

The Beluga whale Hvaldimir
So many likes to pet the beluga.

Relaterte innlegg