Tur utstyr for vinter

Tur utstyr for vinter fotografering med hund.

Jeg og Dixie var ute for å teste litt tur utstyr for henne til bruk når vi er på fotosafari om vinteren. På tidligere turer har jeg alltid måtte redusere tiden jeg bruker på foto når det er kaldt siden Dixie nekter å være i aktivitet når jeg står i ro. Det blir ikke mange bilder av utstyr i denne posten men i stede bilder av Nordlyset som jeg egentlig var ute for å fotografere.

Jervehiet - Fjellduken for hunden din!
Her har Dixie funnet seg godt til rette i Jervehiet.


Jervehiet – Fjellduken for hunden.

Tidligere har jeg brukt dekken til henne for å holde varmen, men fant et Jervehi med inner trekk billig på finn.no og fant ut at dette var noe vi måtte prøve. Jeg var skeptisk til om jeg ville klare å overtale henne til å gå inn i sekken men vi la ut på tur med godt mot. Når jeg hadde funnet meg en fin plass for fotografering så pakket jeg opp Jervehiet til henne for å se om jeg fikk lurt henne inn i den.

Nordlyset var vakker over Skipsfjorden.
Nordlyset var vakker over Skipsfjorden mens Dixie sov.

Ingen grunn til bekymring

Alle bekymringer ble gjort til skamme siden Dixie tydeligvis så at her oset det komfort og varme. Hun spratt inn i sekken og der så det ut til at hun koset seg stort. Mens jeg fotrograferte så benyttet Dixie tiden til en liten powernap. Det største problemet var at når vi skulle gå hjem så ville hun ikke komme ut av hiet. Dessverre så hadde jeg pakket bort kamera for det hadde gjort seg på film når jeg prøvde å lokke henne ut i kulda.

Link til Jervehiet hos Jerven

www.jerven.no/jervehiet-fjellduken-for-hunden-din

Tur utstyr i vinter lys
På tur ut for å finne Nordlyset. Hadde ikke kommet langt før Nordlyset viste seg fra sin beste side.

Annet utstyr

Dixie hadde pote sokker fra Non-Stop men den ene stakk av på turen, mulig han far har kjøpt dem litt vel små. Dette var også Dixie’s andre tur med pulk (til glede for far). Pulken er en enkel vare pulk og langt i fra ideell men gjør sin nytte, savner beskyttelse av last (fotoutstyr). For å koble Dixie til pulken så bruker jeg Non-Stop sine Combined trekksele. Dixie føler seg forsatt ikke helt trygg på den saken som følger etter henne og skvetter ofte til når lyd endrer seg med underlaget.

Dixie waiting
Dixie venter på at fotografen skal bli ferdig.
Aurora Borealis over Skipsfjorden