Strandryddeaksjon med 2MAF fra Nordkapp Videregående skole.

Tirsdag 29 mai var jeg med Vg2 Maritime fag (2MAF) for å filme og ta foto av deres strandrydde aksjon i Falkebergbukta. Prosjektet var et samarbeids prosjekt mellom Nordkapp Videregående skole, SALT, Hold Norge Rent og John Gunnar Broks å var en del av et større internasjonalt forskningsprosjekt med støtte fra Klima- og miljødepartementet. Det ble samlet inn 7,6 tonn søppel i løpet av dagen og dette ble transportert bort av kystvakta.

John Gunnar Broks og Anne Dupont Andersen fra SALT. Klikk på bildene for større versjoner.
Ikke noe å si på arbeidsviljen til tross for regnvær og vind.
Sekker levert av Hold Norge Rent.
Hele gjengen samlet.
Mye fiskeredskaper på stedet.
Det ble samlet inn i søppelsekker og så lagt i storsekk når alt var samlet sammen på oppsamlingssted.

Det ble produsert en video for skoleklassen men så langt som jeg vet så er denne forsatt ikke publisert. Egentlig så skulle dagen filmes med drone men været tillot ikke dette så vi måtte klare oss med video filmet fra bakke nivå. Men som en liten smakebit på den videoen så har jeg en liten time-lapse fra oppryddingen.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

Som et forarbeid til dagen så var jeg noen dager tidligere i Falkebergbukta og da fikk jeg tatt opp denne videoen.

Please accept YouTube cookies to play this video. By accepting you will be accessing content from YouTube, a service provided by an external third party.

YouTube privacy policy

If you accept this notice, your choice will be saved and the page will refresh.

 

 

SALT

SALT er en uavhengig kompetansebedrift med kunnskap om og for kysten. Tradisjonelt sagt, leverer vi tjenester innenfor forskning, rådgivning og formidling knyttet til havet og kysten. Sagt på den SALTe måten, brenner vi for kystens framtid fra kråkeboller til humankapital!

Webside: http://salt.nu/

 

 

2 MAF – Nordkapp videregående skole

Liker du å være på havet og er praktisk anlagt kan dette programområde være noe for deg! For å bli tatt opp som elev må du ha bestått Vg1 elektrofag, Vg2 teknikk og industriell produksjon eller tilsvarende. Du søker på Vg2 maritime fag, og etter skolestart velger du matros eller motormann.

En utdannelse innen skipsfart gir deg et hav av muligheter. Dette er første trinn på en utdannelse for å bli motormann, maskinist, maskinsjef, matros, styrmann eller kaptein.

Webside: http://www.nordkapp.vgs.no/utdanningstilbud/vg2-maritime-fag/

Facebook: https://www.facebook.com/NordkappMaritime/